Websites en online video, zijn een lange tijd als twee aparte zaken bekeken. Heel vaak wordt het ook zo toegepast. Men plaatst een bedrijfsfilm op een aparte tab, in een vergeten hoekje op de website of men maakt een link aan naar een Youtube kanaal.

Door het verschijnen van een groot aantal onderzoeken die handelden over online video hebben we die oude aanpak in vraag gesteld. Website bezoekers blijken slechts 20% van de tijd langer dan 2 minuten naar online video’s te kijken. De klassieke bedrijfsfilm duurt bijna per definitie langer dan die twee minuten.   Niet alleen krijg je zo een hoge dropoff rate bij kijkers, de investering die gemaakt wordt in een bedrijfsfilm krijgt zo ook een laag rendement.

 

BEKIJK VIDEO INTEGRATIE VANUIT DE BEZOEKERS ERVARING.

Wat is dan het alternatief voor bovenstaande toepassing van online video?

Het antwoord is fragmentatie, alles wat we consumeren van informatie tot voedsel wordt opgedeeld in kleinere hapklare porties. Waarom zouden we onze videoinformatie dan als één groot blok aan geïnteresseerden presenteren?

Ook een website bestaat altijd uit verschillende onderdelen. Deze verschillende rubrieken zijn gemaakt om de online content visueel aantrekkelijk, overzichtelijk en gestructureerd te maken. Ook hier hebben we dus te maken met gestructureerde maar ook gefragmenteerde informatie. Doordat er op het internet verschillende websites beschikbaar zijn voor één onderwerp, is surfen op het internet een actief, verkennend proces. Waarbij bezoekers websites en teksten visueel scannen, aanklikken en op korte tijd beslissen om wel of niet op een pagina te blijven.

De rol van actieve en kritische ontdekker die we online aannemen wordt volledig genegeerd bij de toepassing van lange webvideo’s.

Daarom geloven we in fragmentatie, ook de online video inhoud moet opgesplitst worden. Zo volgen we de typische en vertrouwde structuur van websites en laten we de online bezoekers toe, in de eerder vernoemde actief verkennende rol te blijven. Een aangenaam bijverschijnsel van deze fragmentatie, is het toenemen van de video seo toepassingen. Meer video’s = meer kans om gevonden te worden en een grotere kans om een hogere ranking te verkrijgen binnen uw relevante zoekwoorden.

 

WAT DOET ONLINE VIDEO EXTRA?

Online teksten worden zelden letter per letter worden uitgelezen…   Ze worden door de lezer “gescand” op kernwoorden, veel informatie gaat dus verloren.   Uit de vele onderzoeken die hierrond zijn uitgevoerd is gebleken dat deze website bezoekers één ding wel doen:

Ze drukken op play als er een video op de website staat. Het is dan wel belangrijk dat u een aantal regels voor online video volgt. De video inhoud dient relevant voor de websitebezoeker te zijn en binnen een tijd van maximaal 1,5 minuut gebracht worden.   Zelfs deze korte video’s vergroten de bezoekduur per pagina enorm… kijk maar eens naar uw google analytics en hoe lang bezoekers gemiddeld op een pagina blijven.  Een initiële aandacht krijgen is één ding, om ze te houden zal online video helpen.

 

RELEVANTE INHOUD

Door het aanbieden van informatie die breder gaat dan de producten of diensten, hebt u de unieke kans om eenreferentie te worden in uw vakgebied. De nieuwe consument informeert zich voordat hij/zij overgaat tot een aankoop.   Dit gebeurd voornamelijk online, op de verschillende websites van u en uw concullegas, fora en gespecialiseerde niche websites. U maakt al deel uit van deze informatiestroom, maar u dient zich te onderscheiden. Dit kan door het brengen van informatie die een toegevoegde waarde biedt.  Mogelijks nemen de niche websites dezecontent marketing video’s zelfs over.

Bekijk de context waarin uw prospecten zich bevinden wat ruimer en speel in op een bredere (informatie)behoefte.

De communicatie krijgt zo een upgrade, de geloofwaardigheid stijgt. Door u te positioneren als expert krijgt u vertrouwen.

 

LAAT DE PRIJSVECHTERS ACHTER U…

Dat doet u door uw USP’s (Unique Selling Propositions) in bepaalde video’s te benadrukken zonder drammerig over te komen. Waarom is de prijs van een product of dienst niet allesbepalend voor uw product of dienst?
Wat heeft u extra te bieden qua service en support?

Hoe hebben bestaande klanten dit ervaren: laat ze aan het woord. Klantentestimonials zijn een vorm van artificiële mond aan mond reclame.

 

CALL TO ACTION

Als laatste kunnen we u nog aanraden van zeker een “call to action” te verwerken in bepaalde videos. U hebt de kans om kijkers rechtstreeks aan te spreken en een bepaalde actie te insinueren… doe dat dan ook.

 

GEEN TIJD

Uiteraard is het niet de bedoeling dat u een volledige maand bezig bent met de bepaling van de online video content. Daar hebt u geen tijd voor, bovendien bent u te betrokken bij het onderwerp. Daarom voorzien we een grondige pre-productie waarbij we na een overlegmoment een online videostrategie opstellen. We stellen deze aan u voor, sturen bij waar nodig, om vervolgens over te gaan tot het effectieve filmen en de post-productie.

Print Friendly